Διαφημηση-Καντε κλικ

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Αποφασισμένη η ΕΕΑ

Συμφωνα με το Sport24.gr :


Αποφασισμένη εμφανίζεται η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που έδωσε τελεσίγραφο την Τρίτη για τις ομάδες που έχουν πρόβλημα με τους φακέλους τους. Το Sport24.gr αναλύει πως έχει η κατάσταση και τα "κενά" των ομάδων.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι η ΕΕΑ έχει ενημερώσει εφτά ΠΑΕ ότι αν δεν καταθέσουν συγκεκριμένα έγγραφα, δεν θα πάρουν την άδεια για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της ερχόμενης περιόδου.

Στο "μικροσκόπιο" βρέθηκαν ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός Βόλου, η Καβάλα, ο ΟΦΗ, τα Γιάννινα κι η  Κέρκυρα.

Σε ότι αφορά την περίπτωση του "δικεφάλου του βορρά" τα ερωτήματα της ΕΕΑ έχουν να κάνουν με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Για περισσότερα διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του "Ola Paok" για τον έλεγχο των νέων υποψήφιων επενδυτών, των Φλωρίδη και Σαχπατσίδη.

Κατά τα άλλα οι ομάδες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, αυτές με το πρόβλημα στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώς και οι άλλες που χρειάζεται να προσκομίσουν κάποια επιπλέον έγγραφα.

Σε ότι αφορά τους ιδιοκτήτες πλην του "δικεφάλου", προβληματίζουν οι περιπτώσεις της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου. Κι αυτό για στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θέλουν να ενημερωθούν επακριβώς για το ποια άτομα απαρτίζουν τις διοικήσεις και για το ποιοι κατέχουν τις μετοχές.

Θέλουν να είναι σίγουρα για τα πρόσωπα, προκειμένου να δισφαλίσουν ότι δεν άλλοι που φαίνονται μπροστά κι άλλοι που τελικά διοικούν, παίρνουν αποφάσεις και εμπλέκονται με τα οικονομικά ζητήματα. Ασφαλώς και το ζήτημα έχει να κάνει με την υπόθεση των "στημένων" και τον αποκλεισμό των Μάκη Ψωμιάδη και Αχιλλέα Μπέου από τα αθλητικά δρώμενα.

Ήταν άλλωστε ξεκάθαρο το μήνυμα του Πάνου Μπιτσαξή που είχε πει "όχι στους αχυρανθρώπους". Και σίγουρα προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Αναλυτικά τώρα στις περιπτώσεις της Κέρκυρας και των Ιωαννίων απουσιάζουν συγκεκριμένα εγγυητικά έγγραφα, ενώ η ΑΕΚ δεν είχε συμπεριλάβει στο φάκελο της τη φορολογική ενημερώτητα. Από την Ένωση διαμήνυσαν ότι θα παραδώσουν το απαιτούμενο χαρτί τη Δευτέρα. Όσο για τον ΟΦΗ; Δεν έχει αποστείλει τα πρωτότυπα έγγραφα, αλλά φωτοτυπίες, για αυτό οι Κρητικοί ενημερώθηκαν ότι πρέπει να τα καταθέσουν.

Η συνεδρίαση της Τρίτης θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς στην ΕΕΑ έχει δοθεί οδηγίες για τήρηση της νομιμότητας. Για αυτό και ξεκαθαρίστηκε ότι αν οι ΠΑΕ δεν έχουν καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, δεν πρόκειται να πάρουν το πιστοποιητικό. "Δεν πρόκειται να γίνει αυτό που συνέβη με την μπασκετική ΑΕΚ" είναι το ξεκάθαρο μήνυμα της Επιτροπής, που έχει ενημερώσει εδώ και ένα περίπου μήνα τις ΠΑΕ να στείλουν τα επιπλέον έγγραφα, κάτι που δεν έχει συμβεί. Για αυτό και αυτή τη φορά η κίνηση της έμοιαζε με τελεσίγραφο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου